Beplanting

Bezig met de aanleg van een nieuwe tuin? Vergeet dan vooral niet om een plan te maken voor de  beplanting in je tuin. De naam zegt het al; de juiste beplanting gaat hand in hand met een zorgvuldig plan. Door middel van de juiste planten, bloemen, en bomen in jouw voortuin of achtertuin breng je je tuin tot leven, zonder groen is je tuin immers niet compleet. Maar misschien vraag je je af: hoe maak ik een beplantingsplan? Als professionele hoveniers helpen we je daar graag een handje bij.

Neem direct contact op

Waar moet ik op letten bij een beplantingsplan?

Bij het maken van een goed beplantingsplan spelen een aantal zaken een rol:

  • De grond: Je kunt te maken hebben met droge grond, natte grond, of hele vaste grond die eerst diep gespit moet worden, voordat je aan de slag gaat met planten. Verdiep je dus goed in het type grond in jouw tuin, het is de basis van je hele beplantingsplan. En je weet wat ze zeggen, een goed begin is het halve werk!
  • Licht en schaduw: bekijk op welke plekken in jouw tuin er veel zon is of waar juist de hele dag schaduw is. Pas als je dit goed in kaart hebt gebracht, kun je een keuze maken voor bepaalde planten. Doe je dit niet, dan loop je het risico planten aan te schaffen die uiteindelijk niet tot hun recht komen omdat ze niet voldoende of juist teveel zon krijgen. Dat zou natuurlijk zonde zijn!
  • Hoogteverschillen: welke bloemen vind je mooi? Houd je van planten met grote of kleine bladeren? Allemaal vragen waar je rekening mee houdt bij het kiezen van planten voor je beplantingsplan. Maar vergeet niet om variatie aan te brengen in de hoogte van je planten. Kies bijvoorbeeld voor een boom, en ga voor planten met verschillende hoogtes in je border. Zou houd je je tuin speels.

Wat is onderdeel van mijn beplantingsplan?

Dat bepaal jij! Vaak bestaat een beplantingsplan uit de inrichting van één of meerdere borders met vaste planten, bloemen, en struiken. Daarnaast wil je wellicht kiezen voor groene erfafscheiding zoals een haag. Heb je een grote tuin? Dan kun je ook een of meerdere bomen toevoegen in het beplantingsplan. Nog steeds niet genoeg groen? Kies voor groene klimplanten en eventueel nog een aantal grote plantenbakken. Uiteraard kunnen wij helpen bij de keuze voor de juiste beplanting. Houd je van vlinders, van weelderige begroeiing of heb je liever een onderhoudsvriendelijke tuin? Wij denken met je mee en stellen het perfecte beplantingsplan op dat aan al je wensen voldoet.

Wat als ik geen groene vingers heb?

Vind je planten belangrijk, maar zie je het niet zitten om zelf een beplantingsplan te maken? Laat ons je helpen! Wij komen graag langs om een kijkje te nemen in jouw tuin en op basis van de kenmerken van jouw tuin en jouw eigen inbreng stellen we een passend beplantingsplan samen.