Tuin winterklaar maken

Ronny Kroeze en zijn tips om uw tuin winterklaar te maken

Uiteraard willen we allemaal onze planten beschermen tegen vorst. Het is dan goed om de tuin winterklaar te maken.

Planten bemesten

Normaal gesproken bemest u de borders in het voorjaar, in de zomer en in het najaar. Is de laatste bemesting nog niet uitgevoerd dan kan kunnen wij dat tijdens de winterbeurt voor u doen. Wij gebruiken dan organische meststof die ontwikkeld is voor het bemesten van planten in het najaar. De samenstelling van deze speciale meststof verbetert de beworteling en er ontstaat een rijker bodemleven waardoor een hogere weerstand ontstaat en dus stevige planten die beter bestand zijn tegen de (nacht)vorst.

Tijdens de winterbeurt doen wij een laagje compost over de border voor verbetering van de structuur van de bodem.

Gras bemesten

Het bemesten van gras gebeurt ook in het voorjaar, zomer en najaar. Ook hier geldt dat wij dat ook nog tijdens de winterbeurt kunnen doen als de laatste bemesting niet is uitgevoerd. Wij gebruiken hiervoor organische mest waardoor een diepgewortelde, donkergroene dichte grasmat ontstaat.

Snoeien in de winter

De wintermaanden zijn zeer geschikt om de meeste bomen en (vaste) planten in uw tuin te snoeien. Wij letten er wel op dat vaste planten met zaaddozen en siergrassen niet worden gekort. Met   een laagje sneeuw of rijp hebben deze planten ook in de winter een mooi uiterlijk. De hoveniers van Ronny Kroeze hebben oog voor detail.

Blad opruimen?

De tuin ziet er netjes uit als het blad opgeruimd is maar blad opruimen is niet echt nodig. Het blad zorgt  namelijk voor nieuwe voeding voor de bomen en planten in uw tuin en biedt plek voor nuttige insecten in uw tuin.

Geen zin of tijd om uw tuin winterklaar te maken? Wij nemen u graag het werk uit handen!

Bij hovenier Rony Kroeze is alles mogelijk. Ook bij het winterklaar maken van uw tuin. Daarna staan wij ook in het voorjaar weer graag voor u klaar voor de voorjaarsbeurt van uw tuin.