Tuin winterklaar maken

Tijdens de winter krijgt je tuin het soms zwaar te verduren. Vorst heeft een behoorlijke invloed op verschillende planten en bomen en ook op de waterleidingen in je tuin. Vandaar dat wij je aanraden om je tuin op tijd winterklaar te maken. Weet je niet waar je moet beginnen? De hoveniers van Ronny Kroeze nemen graag het werk van je over. Maak een afspraak voor in oktober en je tuin is netjes op tijd klaar voor het winterse weer.

 

Neem direct contact op

Stap voor stap maken de hoveniers van Ronny kroeze jouw tuin helemaal winterklaar en bestendig tegen winterse vorst. Hoe we dat doen? We leggen het je uit!

Planten beschermen tegen vorst

De bomen en planten in je tuin zijn over het algemeen allemaal winterhard. Een beetje vorst tot 5 graden vinden je bomen planten helemaal niet erg. Maak je dus vooral geen zorgen over de eerste nachtvorst. Jouw tuin kan er prima tegen.

Toch zijn er ook bepaalde planten en bomen die vorst minder fijn vinden. Planten in potten zijn bijvoorbeeld over het algemeen kwetsbaarder bij winters weer. Zeker bij vorst die langer dan een paar dagen aanhoudt is het daarom belangrijk om maatregelen te nemen. Zo is het verstandig potten te isoleren met noppenfolie, en planten neer te zetten op een beschutte plek. Ook vaste planten die beschermd moeten worden kunnen we helpen door middel van isolerend materiaal. Twijfel je of jouw planten bescherming nodig hebben tegen de vorst? Vraag het gerust even na.

De buitenkraan en waterleidingen afsluiten

Vorst kan de waterleidingen in je tuin aantasten, omdat het water dat erin zit zal bevriezen en kan gaan uitzetten. Om schade te voorkomen, zullen onze hoveniers de buitenkraan afsluiten en alle waterleidingen en tuinslangen leeg laten lopen.

Blad opruimen?!

Het liefst zie je je tuin natuurlijk als hij er netjes bij ligt, zonder blad op de grond. Maar blad opruimen is eigenlijk niet nodig. Sterker nog, blad zorgt voor nieuwe voeding voor de bomen en planten in je tuin en is de ideale woonplaats van nuttige insecten in je tuin. Ons advies? Zo veel mogelijk laten liggen.

Overige werkzaamheden

Heeft je tuin nog geen najaarsbeurt gehad en zijn bepaalde planten of het gras nog niet bemest? Dit kunnen we dan ook tijdens het winterklaar maken van je tuin doen. Normaal gesproken zijn de meeste bomen en planten al gesnoeid in het najaar. Mocht dat niet het geval zijn, dan pakken we dit ook even voor je mee. Afhankelijk van de elementen in jouw tuin doen onze hoveniers extra onderhoud. Een vijver in de tuin? Wij zorgen dat deze in goede conditie blijft voor de vissen. Heb je eenjarige planten die zijn uitgebloeid? Wij halen ze voor je weg voor het gaat vriezen. Hoe jouw tuin er ook uit ziet, onze hoveniers weten precies hoe ze jouw tuin klaar maken voor de winter.

Na het onderhoud van je tuin is deze klaar voor het winterweer. Na de winter komen we graag bij je terug voor tuinonderhoud om je tuin voor te bereiden op het voorjaar!