Vijver aanleggen

Veel mensen kiezen ervoor om een waterpartij of een vijver in hun tuin te verwerken. Water zorgt voor een rustgevende sfeer en een natuurlijke uitstraling van je tuin. Vooral bij mooi weer kun je optimaal genieten van jouw waterpartij of vijver, terwijl je heerlijk met je benen omhoog in je tuinstoel ligt. En hoe zorg je er dan voor dat je vijver of waterpartij volledig voldoet aan je wensen? Daar zijn wij voor! Bij Ronny Kroeze hebben we al jarenlang ervaring met het aanleggen van vijvers en waterpartijen. Vertel jij ons hoe je het wil hebben? Dan regelen wij de rest. Het enige wat jij nog hoeft te doen is genieten. En de vissen voeren natuurlijk.

Vijver laten aanleggen? Klik hier voor een afspraak!

Een vijver aanleggen, hoe gaat dat nu in zijn werk? Bij Ronny Kroeze werken we volgens een eenvoudig stappenplan:

  • Eerst maken we een vijver ontwerp op maat. We gaan met jou in gesprek over jouw wensen en ideeën met betrekking tot omvang, diepte en design. Wij vertalen dat naar een professioneel ontwerp, waarin alle belangrijke facetten voor jouw vijver zijn meegenomen.

 

  • Als het ontwerp van de vijver akkoord is gaan we aan de slag met de voorbereiding. De vijver wordt uitgegraven en de grond egaal gemaakt. Tijdens deze voorbereiding zorgen we ervoor dat alle wortels van planten en bomen worden verwijderd. Deze kunnen de vijver beschadigen op lange termijn. Dat willen we uiteraard voorkomen!

 

  • Na de voorbereiding gaan we zo snel mogelijk aan de slag met het aanbrengen van de vijverfolie. Dit is best een precies werkje, onze hoveniers moeten overal rekening mee houden. Gelukkig hoef je je daar geen zorgen over te maken. Alle hoveniers zijn professioneel en vakkundig en weten precies hoe ze te werk moeten gaan.

 

    • De laatste stap is natuurlijk het vullen van de vijver. Naast water voegen we ook de nodige water zuiverende bacteriën toe voor een gezond vijvermilieu. Voor het vullen van de vijver wordt schoon kraanwater gebruikt. In principe is de vijver dan klaar voor gebruik, maar we adviseren een weekje te laten rusten, voordat je vijver vult met waterplanten en/of vissen.

 

Het bovenstaande stappenplan is een standaard stappenplan. Bij waterpartijen en bijzondere vijvers kan het stappenplan afwijken. Meer weten over hoe we te werk gaan? Neem gerust contact op!