Voorjaarsbeurt tuin

Fluitende vogels, de eerste zonnestralen en de geur van bloemen en planten die bloeien en groeien. Je weet vast waar we het over hebben. Het voorjaar is dé periode waarin iedereen weer zin krijgt om te genieten in de tuin. En hoe lekker is het dan als je tuin er netjes en strak bij ligt op het moment dat je voor het eerst de tuin weer in kan? De hoveniers van Ronny Kroeze helpen je graag om jouw tuin helemaal klaar te maken voor het mooie weer. Met een onderhoudsbeurt voor het voorjaar wordt jouw tuin netjes gesnoeid en bemest, zodat jij straks alleen nog maar hoeft te genieten.

Voorjaarsbeurt voor uw tuin nodig? Maak een afspraak!

In de winter heeft het koude weer behoorlijke invloed gehad op de tuin. Er is weinig begroeiing meer over en het terras heeft er waarschijnlijk wel eens netter bij gelegen. Met een aantal eenvoudige stappen zorgen wij er weer voor dat de tuin optimaal tot leven kan komen in het voorjaar. Wat we voor je doen? Dat leggen we je graag uit!

Tuin snoeien in het voorjaar

Hoewel er na de winter altijd minder te snoeien valt, zorgen we ervoor dat de begroeiing die dat nodig heeft netjes wordt gesnoeid. Het gaat dan bijvoorbeeld om rozen- en vlinderstruiken en heester, maar ook siergrassen en planten die in het najaar niet zijn gesnoeid. Het is belangrijk om al deze begroeiing te snoeien voordat ze beginnen te groeien. Dat hoef jij allemaal niet te weten, onze hoveniers weten precies wat er moet gebeuren.

Gras bemesten in het voorjaar

Het voorjaar is ook de tijd om het gras weer te bemesten. Voordat we dat doen halen we eerst de mossen en dode grassen weg. Dat kan handmatig maar het gaat beter met een speciale verticuteer hark of een verticuteermachine. Die bestaan uit een aantal scherpe messen die tot 1 centimeter diep de grond in gaan en snijden daar de wortels van de mossen door. Hierdoor sterven de mossen af en kunnen ze met een gewone hark zo uit het gras geharkt worden. Water kan weer makkelijk de grond in en lucht en licht kunnen de grond weer goed bereiken. De maand mei is de perfecte tijd om te verticuteren. Vervolgens bemesten onze hoveniers het gras met speciale gazonmest. Hierdoor groeit het gazon snel dicht en krijgt het een goede kleur.

Planten bemesten in het voorjaar

Ook de planten worden door ons bemest. De bemesting zorgt ervoor dat planten weer gaan groeien, krachtiger worden en minder vatbaar zijn voor ziektes en plagen. En dat zorgt voor een optimale bloei later in het seizoen.

Naast deze belangrijke stappen zorgen we er uiteraard voor dat de tuin er helemaal netjes uit ziet. Onkruid wordt verwijderd, het gras gemaaid, de borders dunnen we voor je uit en we maken de bestrating schoon. Heb je nog andere wensen? Overleg het gerust, we kunnen altijd extra werk voor je doen.

Dus, geen zin of tijd om de voorjaarsbeurt van je tuin zelf te doen? Wij nemen graag het werk voor je uit handen!

En bevalt dat nou goed, zo’n voorjaarsbeurt van je tuin? We komen graag na de zomer bij je terug voor een najaarsbeurt van je tuin. Zo wordt je tuin regelmatig grondig onderhouden. En bij regelmatig tuinonderhoud hoef je zelf alleen nog maar licht onderhoud te doen. Ideaal dus!