Voorjaarsbeurt tuin

Om uw tuin een goede voorjaarsbeurt te geven moeten er diverse werkzaamheden gedaan worden.

Snoeien in het voorjaar

In het voorjaar hoeft er niet zoveel gesnoeid te worden als in het najaar en de winter. Rozen,  vlinderstruiken en heester die na juni bloeien worden in het voorjaar gesnoeid. Ook siergrassen en vaste planten die in het najaar niet zijn terug geknipt, moeten voordat ze beginnen te groeien in het voorjaar terug geknipt worden.

Onze hoveniers weten precies welke planten wel en welke niet terug geknipt kunnen worden.

Voorjaarsbeurt voor uw tuin nodig? Klik hier voor een afspraak!

Gras bemesten in het voorjaar

Het voorjaar is de tijd om uw gras weer te bemesten. Dat doen wij met een speciale gazonmest waardoor het gazon snel dichtgroeit en een goede kleur krijgt.

Voordat we dat doen halen we eerst de mossen en dode grassen weg. Dat kan handmatig maar het gaat beter met een speciale verticuteer hark of een verticuteermachine. Die bestaan uit een aantal scherpe messen die tot 1 centimeter diep de grond in gaan en snijden daar de wortels van de mossen door. Hierdoor sterven de mossen af en kunnen ze met een gewone hark zo uit het gras geharkt worden. Water kan weer makkelijk de grond in en lucht en licht kunnen de grond weer goed bereiken.

Planten bemesten in het voorjaar

Gebruik voor de bemesting een meststof die speciaal voor de voorjaarsbemesting is ontwikkeld. De bemesting zorgt ervoor dat planten weer gaan groeien, krachtiger worden en minder vatbaar zijn voor ziektes en plagen. Later in het seizoen bevordert dit de bloei van planten.

Geen zin of tijd om de voorjaarsbeurt van uw tuin zelf te doen? Wij nemen u graag het werk uit handen!

Bij hovenier ons is alles mogelijk. Dus ook bij bij de voorjaarsbeurt van uw tuin. Na de zomer komen wij graag bij u terug voor de najaarsbeurt van uw tuin.