Najaarsbeurt tuin

Tuinonderhoud in het najaar, is dat nodig? Is dan niet alles gewoon uitgebloeid? De natuur doet zijn werk wel, toch? En bovendien, wie heeft er zin om met het natte najaarsweer de tuin in te duiken, als je toch niet meer in de tuin zit?!

We snappen je gedachten, maar toch is het belangrijk om je tuin ook na de zomer een goede onderhoudsbeurt te geven. Sommige bomen en planten moeten namelijk juist in het najaar worden gesnoeid. Welke dat zijn? Daar hoef jij je geen zorgen over te maken. Jouw tuin kent geen geheimen voor de hoveniers van Ronny Kroeze. Heb jij dus geen zin om door weer en wind je tuin te voorzien van onderhoud? Bel hoveniersbedrijf Ronny Kroeze, wij helpen je graag!

Klik hier voor het maken van een afspraak!

Wat doen we tijdens een najaarsbeurt van je tuin? Dat leggen we je graag uit!

Tuin snoeien in het najaar

Tot en met september kunnen de coniferenhagen geknipt worden. Zijn in het voorjaar de beukenhagen, de taxushagen en de buxushagen geknipt? Dan kan het nieuwe schot nu nogmaals worden geknipt. Het najaar is ook het moment voor het knippen van bepaalde uitgebloeide vaste planten. Het team van hoveniers van Ronny Kroeze weet precies welke planten dat zijn. Daar heb jij dus geen omkijken naar.

Gras en planten bemesten in het najaar

Het najaar is de tijd om uw gras weer te bemesten. Dat doen wij met organische gazonmest waardoor een diepgewortelde, donkergroene grasmat ontstaat. Naast het gras bemesten we ook planten in het najaar. Dit doen we ter bevordering van de beworteling van de plant. Je planten hebben een hogere weerstand en zijn helemaal klaar om het winterweer te trotseren. Wil je ze voorbereiden op vorst? Wij helpen je ook graag met het winterklaar maken van je tuin.

Bloembollen en bomen poten in het najaar

Bomen, heesters en andere plant- en boomsoorten die hun blad verliezen in het najaar kunnen in de herfst prima geplant worden. Daarnaast is de herfst het ideale seizoen om bloembollen te poten. Die bloembollen komen in het voorjaar op, precies op tijd dus!

Uiteraard zorgen onze hoveniers ervoor dat jouw tuin er helemaal netjes uit ziet na het onderhoud. Daarom verwijderen we ook direct het onkruid, maaien we het gras, dunnen we de borders uit en reinigen we de bestrating. Alles voor een nette tuin!

Wil jij je planten alvast beschermen tegen de vorst? Dat kan tijdens het onderhoud in het najaar. Heb je liever dat we iets later komen? Ook geen probleem, dan komen we langs om jouw tuin winterklaar te maken.