Tuinaanleg Achtertuin

Is het tijd om je huidige achtertuin een opknapbeurt te geven? Of ben je recent verhuist en wil je graag een nieuwe achtertuin laten aanleggen? Welke tuinwens je ook hebt, hoveniersbedrijf Ronny Kroeze helpt je graag bij jouw project. Tuinaanleg is een vak apart en dat laat je door experts doen. Laten de hoveniers van Ronny Kroeze nou de experts zijn die je hiervoor zoekt. Met jarenlange kennis en ervaring helpen wij jou om duurzaam jouw achtertuin wensen te realiseren.

Neem direct contact op

 

Achtertuin Aanleg: Begin met een Plan

Het is belangrijk te starten met een duidelijk tuinontwerp en bijbehorend plan, zodat de tuinaanleg later op rolletjes loopt. Wat daar allemaal bij komt kijken? Het gaat met name om keuzes maken. Bijvoorbeeld over de stijl van de tuin. Houd je van klassiek, modern of landelijk? Ook niet onbelangrijk: heb je zelf een beetje groene vingers of moet het een onderhoudsvrije achtertuin worden? Heb je daarnaast zelf nog specifieke beplanting of tuinideeën die je wilt laten verwerken? Dan bespreek je dit allemaal in de fase waarin het tuinontwerp gemaakt wordt.

Op basis van het definitieve tuinontwerp wordt een duidelijk plan gemaakt voor de aanleg van de achtertuin. Op die manier zorgen we voor de juiste voorbereiding. We bepalen hoeveel tijd er nodig is voor het leeghalen en aanleggen van de tuin, bestellen tijdig de materialen en beplanting, en zorgen op die manier dat alles soepel verloopt en jij zo snel mogelijk van je nieuwe achtertuin kunt genieten.

Meer weten over hoe wij te werk gaan bij tuinaanleg projecten? Lees ons overzichtelijke tuinaanleg stappenplan.

Beplanting Achtertuin: Welke vaste planten kies ik?

Sommige klanten weten precies wat ze willen, anderen zijn nog onbekend met beplanting voor de achtertuin. In het laatste geval vraag je je af: “welke soorten beplanting zijn er?”, “welke vaste planten zijn geschikt voor mijn achtertuin?”, “welke planten zijn onderhoudsarm?” en “welke beplanting is bestand tegen zon of juist schaduw?”.

Heb jij ook bovenstaande vragen? Geen zorgen, onze hoveniers zijn experts als het gaat over beplanting. Met veel enthousiasme zullen ze jou in de voorbereidingsfase meenemen in de verschillende opties voor beplanting, uiteraard rekening houdend met de specifieke situatie van jouw achtertuin.

Uiteraard kun je jezelf ook alvast inlezen over beplanting. Zo bepaal je alvast wat je mooi vindt en kun je goed meedenken in het tuinontwerp proces.

Aanleg Achtertuin: Tuinideeën en inspiratie

Nog in de oriëntatiefase en ben je op zoek naar originele tuinideeën en inspiratie voor jouw nieuwe achtertuin? Wij begrijpen dat het lastig is om keuzes te maken. Wij helpen je hier graag bij door middel van deskundig advies, maar het helpt ook om zelf voldoende inspiratie op te doen.

Als hoveniers zien wij iedere dag de mooiste tuinen en nieuwe tuinideeën, en uiteraard volgen we de laatste tuintrends op de voet. Neem daarom eens een kijkje bij onze tuinideeën en tuininspiratie pagina. Wie weet ontdek je nieuwe elementen voor jouw achtertuin die je nog nooit eerder hebt gezien!

Achtertuin aanleggen: Wat kost dat?

Als je voor het eerst te maken hebt met tuinaanleg, vraag je je misschien af wat de kosten zijn van een gemiddelde nieuwe achtertuin. Dit is uiteraard afhankelijk van verschillende factoren. Moet de huidige tuin worden leeggehaald, voor welke materialen en planten wordt gekozen, hoe groot is de achtertuin? De mogelijkheden zijn eindeloos, en dat leidt vanzelfsprekend ook tot uiteenlopende kosten. Om je toch een beter idee te geven van het budget dat je nodig hebt, kun je altijd vrijblijvend contact opnemen met ons. We bekijken dan samen jouw specifieke situatie en wensen, om zo tot een realistische inschatting te komen.

Meer informatie over tuinaanleg?

Is je interesse gewekt en wil je meer weten over tuinaanleg, alle mogelijkheden en onze werkwijze? Neem gerust contact met ons op, we helpen je graag verder.